LOCKER ROOM TALK-METODEN

15 MINUTER
INNAN TRÄNING
OMKLÄDNINGSRUM

Locker Room Talk-metoden är en samtalsserie på 15 minuter gånger åtta sessions/tillfällen. Vi åker till idrottsföreningar och träffar unga killar, som är 10 till 14 år gamla, i omklädningsrummet under 15-minuters sessions för att jobba med jämställdhet och schyssta attityder. Sedan följer vi upp det en gång  i veckan, under en period på åtta veckor.

Vi tror att nyckeln till att arbeta med yngre killar är att skapa gemensamma nämnare. Att bygga metoder som är enkla. Och långsiktiga. Det blir inte minst tydligt för oss efter att ha jobbat med Locker Room Talk-metoden med över 80 idrottsföreningar runtom i landet.

Det är också anledningen till varför vi har lagt stor vikt vid att variera upplägget och få in undervisningen under killarnas träningsform. Metoden bygger till stor del på övningar från idrotten och möts av utbildning om jämställdhet vilket i sin tur skapar en relation med killarna.

Vi hjälper också många idrottsföreningar att utvecklas inom hur man engagerar barn och unga i jämställdhetsfrågor och alla människors lika värde genom att sänka trösklarna, göra det så enkelt som möjligt och istället tänka långsiktigt.

Kontakta oss