ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10 ZLATANNUMBER10

SPELA MED LJUD

November 2017 blev Locker Room Talk historiens första vinnare av Number10-stipendiet. Number10 är ett stipendium instiftat av Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet, tillsammans med Volvia, Volvofinans Bank och Hertz. Beskyddare är ingen annan än Zlatan Ibrahimović. Stipendiet uppgår till 1 000 000 kronor för att utveckla och ta svensk fotboll in i framtiden.

Till dem som vill och aldrig ger upp. De som lyssnar, men också går sin egen väg. På eller utanför planen. Redan första veckan efter fotbollsgalan 2017 kunde vi känna av en stor skillnad i bemötandet av vårt arbete. Ledare, tränare och framför allt unga killar hörde av sig till oss och ville att vi skulle komma till deras lag för att utbilda dem och stoppa skitsnacket.

Förutsättningarna för att utveckla vår verksamhet och ta svensk fotboll in i framtiden har tydligt förbättrats. Det har bland annat resulterat i nya utbildningsmetoder, bättre förutsättningar för långsiktighet och opinionsbildning och även ett större team med utbildare som i sin tur möjliggör att vi kan utbilda flera unga killar.

STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET STOPPASKITSNACKET

SPELA MED LJUD

För att ta ställning mot ojämställdhet valde Nõberu of Sweden att låta sin egen kampanj handla om Locker Room Talk. Med hård yta, fula ord och en landslagsspelare kunde vi ta det hela vägen till Sveriges största medier, Fotbollsgalan och Zlatans nya pris. Groomingmärket Nõberu of Sweden gick till kommunikationsbyrån Beyond med ett annorlunda önskemål: gör vår höstkampanj, men låt den nystartade organisationen Locker Room Talk stå i centrum. Locker Room Talk startades 2016 som ett UF-företag och vi vann priser för vårt jämställdhetsarbete.

Under 2017 omvandlades vi till en ideell organisation och behövde nu pengar för att kunna bedriva vår verksamhet. Det Nõberu of Sweden ville bidra med var uppmärksamhet. Mycket uppmärksamhet. För att förmedla Locker Room Talk:s metoder behövde vi ett slagkraftigt yttre, och så föddes konceptet Stoppa skitsnacket, en hård yta med kärnfullt innehåll. Utifrån konceptet gjorde vi annonser och en film med landslagsspelaren Jimmy Durmaz, och tillhörande pressreleaser. Efter en vecka hade filmen setts av över en halv miljon människor i olika sociala medier, samtidigt som Locker Room Talk syntes i allt från DN och Aftonbladet till SVT och TV4.

På Fotbollsgalan den 19 november valde Zlatan Ibrahimovic Locker Room Talk som första mottagare av det nya priset Number10, med en prissumma på en miljon kronor. Kampanjen har bland annat belönats Guld i kategorin ”Årets non-profitkampanj” i Spinn – Sveriges största PR-tävling. Juryns motivering ”Om man ska vinna årets non-profit ska man inte snacka skit.” Sedan kampanjen har ’’Stoppa Skitsnacket’’ tagit en självklar plats i Locker Room Talk:s identitet.

IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT IKEAXLRT

SPELA MED LJUD

Med en lång erfarenhet av utbildningssessioner i tusentals omklädningsrum kan vi bland annat säga att en majoritet av landets omklädningsrum består av skitsnack både på och innanför väggarna, svettlukt och även den traditionella träbänken som har många år på nacken. Tillsammans med IKEA Sundsvall flyttade vi därför in en ny, modern och stilren design till omklädningsrummet.

En modell av hur vi skapar en bra idrottsmiljö för nästa generations förebilder. Under en veckas tid kunde besökare kliva in i Locker Room Talk:s omklädningsrum på samma premiss som när besökare vanligtvis kliver in i moduler av kök, vardagsrum, sovrum etc. Vi bjöd även in lokala idrottsföreningar till omklädningsrummet för att utbildas i våra sessioner.