Project game changers

Det stod 1–1 mellan Sverige och Tyskland i den andra gruppspelsmatchen i VM i Ryssland. Med mindre än en minut kvar anfaller Tyskland. Jag kommer aningen sent in i en närkamp och fäller en tysk spelare strax utanför straffområdet. Det blir frispark, som Tyskland sätter i bortre krysset. Katastrofen är ett faktum – Sverige förlorar matchen och känslorna svallar. Och känslor ska svalla i idrott. Utan känslor, ingen idrott. Men i just det här fallet svallade känslorna långt, långt över gränsen till det acceptabla. Bara några minuter efter matchens slut, fylldes sociala medier med hat mot mig. Jag kallades taliban, självmordsbombare, blatte, terrorist. När jag kom hem bestämde jag mig för att göra något mer. Jag ville göra skillnad för unga som inte själva kan göra sina röster hörda. Därför tog jag kontakt med organisationen jag varit ambassadör för sedan 2017. Locker Room Talk är en icke-vinstdrivande organisation som träffar killar 10-14 år i omklädningsrum, utbildar i jämställdhet och schyssta attityder för att stoppa skitsnacket och skapa en ny manlighet. Visionen är tydlig: en jämställd värld där alla människor känner frihet att vara sig själva.

KÖP TAVLA

Vill du vara en del i att skapa en ny manlighet?
Hjälp oss genom att bidra med valfri summa:

VALFRI SUMMA

Idag finns det 300 000 killar mellan 10-14 år och vi vill nå alla dem. Därför behöver vi din hjälp. Snacket i omklädningsrummet sitter i väggarna. Men det stannar inte där. Det följer med ut i livet och ger unga killar skeva värderingar. Det ska vi förändra. Tillsammans med min favoritkonstnär Maryam Al jaderi vill jag lyfta fram nästa generations förebilder, LRT:s ungdomsambassadörer Depi, Ingrid och Douglas. Stöd arbetet för att stoppa skitsnacket genom att köpa Maryam Al jaderis tavla som visar på en jämställd värld där alla människor känner frihet att vara sig själva. Allt överskott av försäljningen går till Locker Room Talk. Handskriven signering av både Maryam Al jaderi och Jimmy Durmaz.

Depi Ilunga

Med en uppväxt där känslor inte har varit tillåtet har Depi valt sin egen väg och blivit en stark ambassadör för jämställdhet både i hemkommunen Finspång såväl som i IFK Norrköping där han spelar fotboll. Depi har genomgått LRT:s pass totalt 64 gånger.

Douglas Bertelsen

Tog med lagspelare, tränare och även föräldrar till LRT:s monter under Gothia Cup och var fast besluten att han inte skulle lämna förrän vi hade bokat upp utbildningar med hela laget. Douglas vann även Fair Play-priset 2017.

Ingrid Malmberg

Startade skolupproret ’’Girls-too’’ efter att de aldrig fick vara med och spela fotboll bara för att de var ’’tjejer’’ samtidigt som de också fick höra ord som: hora, slyna och fitta. Ingrid gjorde en namninsamling och samlade in alla könsord som tjejerna på skolan fått höra och lämnade över det till sin rektor med ett tydligt budskap: Vi vägrar komma till skolan om ni inte får stopp på skitsnacket. Snabbt därefter kontaktade hon själv LRT som tillsammans med Ingrid såg till att vi utbildade alla killar på skolan under åtta veckor.

Maryam Al jaderi

Maryam är en självlärd konstnär och bor i Stockholm. Alltid nyfiken på människor, något som ofta uttrycks i hennes konst.
Hon valdes till en av sju talanger i Sverige av Microsoft Windows 2011 och har målat för Photowall, interiörmagasinet LEVA & BO, Spotify, Vero Moda, TedX och många fler.
Hennes konst kan beskrivas som rå med en blandning av färgglad popkonst och gatukonst. Hon målar främst med akryl, spray och textilfärger. Hennes främsta inspirationskälla är människor, intryck och detaljer i vardagen. När hon inte målar arbetar hon som onlinemarknadsförare och har en bakgrund som beteendevetare. Intresset för psykologi är något hon ofta integrerar i sina målningar för att uttrycka sina visioner.
Läs mer om Maryam på maryamaljaderi.com

KÖP TAVLA

Vill du vara en del i att skapa en ny manlighet?
Hjälp oss genom att bidra med valfri summa:

VALFRI SUMMA