HMK_gemensambild-1653040789.jpg

Samtal och Virtual Reality med H.M. Konungen

Den 19 maj anlände kung Carl XI Gustaf till Norrköpings Rådhus för att bland annat besöka Locker Room Talk, samtala om verksamheten och ta del av organisationens utbildningsverktyg.

Torsdagen den 19 maj anlände kung Carl XI Gustaf till Norrköpings Rådhus för att bland annat besöka Locker Room Talk, samtala om verksamheten och ta del av organisationens utbildningsverktyg.

Under besöket fick H.M. Konungen se utbildningsfilmer från verksamheten, insyn i organisationen och även testa Coach Journey Virtual Reality.

Coach Journey är en digital tränar- och ledarutbildning i emotionell intelligens baserad i Virtual Reality. Med detta verktyg vill Locker Room Talk ge ledare grundförutsättningar för att både utveckla sitt individuella värderingsbaserade ledarskap och ta sitt lag till nästa nivå. En mer interaktiv resa där personen med VR-glasögon får öva sig på att coacha ungdomar som beter sig på ett olämpligt sätt, exempelvis fäller nedsättande kommentarer. Det finns även ett mer informativt scenario där fokus ligger på att förmedla kunskap om de frågor som Locker room talk driver, exempelvis vikten av jämställdhet.  

Bakgrunden till besöket grundar sig i att Locker Room Talk:s ordförande, Shanga Aziz, fick ta emot Kompassrosen av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap 2019. Torsdagen den 19 maj hölls även ett seminarium i Norrköping där unga och etablerade ledare från hela landet möts för att diskutera ledarskap i ett osäkert världsläge. Det är Stiftelsen Ungt Ledarskap och Scouterna som står värdar för evenemanget där bland andra H.M Konungen, landshövding Carl Fredrik Graf, Ekots utrikeschef Ginna Lindberg och Kompassrosstipendiaterna Hanna Larsson, Helen Izzeddine och Linda Hjort medverkade.

För mer information och bilder kontakta:

Julia Frännek

Verksamhets- & kommunikationschef

073-360 19 44

julia.frannek@lockerroomtalk.se