ALLMÄNNA

ARVSFONDEN

Locker Room Talk = Fair Play. Projektet startade 2019 och avslutades 2022. Scrolla ner för att läsa mer om projektet.

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

2019-2022

Tidplan
Form
  • Projektstöd
Parter
  • Allmänna Arvsfonden
Fokus
  • Metodutveckling

Beskrivning av projektet

Projektet ska vidareutveckla och sprida en metod som syftar till att lyfta samtal kring jämställdhet i idrottsföreningars omklädningsrum, för pojkar i åldern 10 till 14 år. Metoden består av ett antal samtalsträffar under åtta veckor där målgruppen tillsammans med unga vuxna diskuterar jämställdhet, machokultur, schyssta attityder och hur man kan skapa en ny manlighet. Med hjälp av projektet vill LRT vidareutveckla metoden och samtidigt sprida den till flera delar av landet. Detta initieras med att att fem utvalda idrottsdistrikt får en utbildningsansvarig som i sin tur kommer att utbilda fler killar, tränare/ledare och idrottsföreningar i sitt distrikt. Målet är även att utveckla ett kompletterande program som ger stöd till tränare och ledare.

En milstolpe i projektet som bidrar till metodernas utfall är bland annat ett forskningsprojekt som genomförs mellan Riksidrottsförbundet och Locker Room Talk. Forskningsprojektet kommer bland annat användas som en kompass för utbildningsprogrammets riktning. Ambitionen är att få ta del av ett utkast av forskningen halvvägs in i arvsfondsprojektet för att det ska ha möjlighet att forma slutresultatet. Locker Room Talk kommer med hjälp av lärdomar och insikter från forskningen uppdatera metoden innan arvsfondsprojektet löper ut. Ingångsvärdet i forskningsprojektet är att metoden inte är fullutvecklad och bör få medskick och tips för hur den väl ska göra detta.

SPELA MED LJUD
Stäng ×

Välkommen till vårt digitala event från Finspång! Efter ett treårigt Arvsfondsprojekt har vi nu äntligen kommit fram till stunden där vi ska presentera projektet Locker Room Talk = Fair Play.

Under eventet kommer vi bland annat presentera: en digital samlingsplattform för utbildningarna, en utbildning för killar inom lagidrottens omklädningsrum och en virtuell ledarutbildning inspirerad från framtiden.

Producent: Ofbendz AB. Regissör: Ofbendz AB. Kameraoperatör: Joen Bergenrud. Produktionsassistent: Adam Nero