NUMBER TEN

I ett samarbete med Volvo Cars, Zlatan Ibrahimović och Svenska Fotbollförbundet skapades nummer 10 – ett stipendium på 1 000 000 SEK som hyllar människorna som tar svensk fotboll in i framtiden. Först ut som mottagare var Locker Room Talk.

Ett initiativ #MadeBySweden

Du behöver elva spelare i ett lag, men så många fler för att bli oslagbar. Det var därför Volvo började leta efter människor som har vigt sina liv för att ta svensk fotboll till nästa nivå. Människor som gör det omöjliga möjligt, på eller utanför planen.

SPELA MED LJUD
Stäng ×
SPELA MED LJUD
Stäng ×
SPELA MED LJUD
Stäng ×
SPELA MED LJUD
Stäng ×

NUMBER 10

2017-2018

Tidplan
Form
  • Stipendium
Parter
  • Volvo Car Sverige, Svenska Fotbollförbundet, Volvia, Volvofinans Bank, Hertz
Beskyddare
  • Zlatan Ibrahimovic

Volvo Car Sverige har sedan 2010 varit en nationell samarbetspartner till Svenska Fotbollförbundet. År 2017 valde den svenska generalagenten, tillsammans med Volvia, Hertz och Volvofinans Bank, att förnya samarbetsavtalet. Utifrån en vilja att bidra med något mer konkret lanserade man även Number 10; ett stipendium med syftet att lyfta och stödja de personer och initiativ som formar svensk fotbolls framtid. De som, på eller utanför planen, banar väg för fler blå-gula framgångar på den internationella fotbollsscenen. Man vill hylla och belöna människor som på sitt alldeles egna sätt ger sitt hjärta för att ta svensk fotboll in i framtiden. En sådan person är stipendiets egna beskyddare, Zlatan Ibrahimović. Men det behövs fler, såväl på som utanför planen. Så när Zlatan hängde sin landslagströja på stängslet i Rosengård, så påbörjades sökandet efter nästa nummer tio. Historiens första Number Ten blev Locker Room Talk.

FOTBOLLSGALAN
Stäng ×

“Nummer 10 är inte tröjan man bär.

Nummer 10 är något man är.”

Zlatan Ibrahimovic

10.jpeg
Zlatan_Number10.png
e47b0ff3e6b1445f03601c6581d2d2a8.jpg

VOLVO CARS EDIT

Locker Room Talk - på nytt sätt

Läs mer ›
rzoatv87k09e0ih6vcp0-1638648891.jpg