CHARITY
GAME

En match för att uppmärksamma arbetet
för tryggare omklädningsrum.

CHARITY GAME

2019

Tidplan
Form
  • Välgörenhetsmatch
Parter
  • H&M, Coca Cola, EA Sports, NENT-Group, Viaplay, NEP, Subtopia, Ticketmaster, Forza Football, Stadium, Active Led, Fraktkompaniet
Fokus
  • Opinionsbildning
  • Insamling

Bakgrund

Syftet med turneringen var att uppmärksamma arbetet med att skapa en bättre och schysstare miljö i omklädningsrummen men också i idrotten överlag. Förutom en rad olika matcher spelades det också FIFA på Playstation och bjöds på uppträdanden. Matchen sändes live på Viaplay och Viasats Niclas Holmgren hade lämnat studion för att vara på plats och kommentera den målrika tillställningen tillsammans med Doreen Månsson.

SPELA MED LJUD
Stäng ×

Det stod 1–1 mellan Sverige och Tyskland i den andra gruppspelsmatchen i VM i Ryssland. Med mindre än en minut kvar anfaller Tyskland. Jimmy Durmaz kommer aningen sent in i en närkamp och fäller en tysk spelare strax utanför straffområdet. Det blir frispark, som Tyskland sätter i bortre krysset. Katastrofen är ett faktum – Sverige förlorar matchen och känslorna svallar.

Och känslor ska svalla i idrott. Utan känslor, ingen idrott. Men i just det här fallet svallade känslorna långt, långt över gränsen till det acceptabla. Bara några minuter efter matchens slut, fylldes sociala medier med hat mot Jimmy Durmaz. Han kallades taliban, självmordsbombare, blatte, terrorist. När han kom hem bestämde han sig för att göra något mer.

Han ville göra skillnad för unga som inte själva kan göra sina röster hörda. Med denna bakgrund bjöd vi in till en välgörenhetsmatch i Stockholm Subtopia för att uppmärksamma arbetet mot skitsnacket i omklädningsrum. Bland annat syntes LRT:s ungdomsambassadörer Ingrid, Douglas och Deppi. Idrottsprofiler som Anja Pärson, Kajsa Bergqvist och Daniella Chamoun. Men även idrottsministern Amanda Lind och energiministern Anders Ygeman var på plats.

IMG_8950.jpg
IMG_8923-1639398879.jpg
IMG_9377-2.jpg
SPELA MED LJUD
Stäng ×
SPELA MED LJUD
Stäng ×

MATCHSIDA

Se alla spelare som deltog under matchen.

Läs mer ›
Skarmavbild-2021-12-13-kl.-13.43.32.png