DANIEL RAHIMI

2018

Start
Namn
  • Johan Daniel Rahimi
Född
  • 28 april 1987
Yrke
  • Ishockeyspelare i IF Björklöven

Om ambassadören

Johan Daniel Rahimi född 28 april 1987 i Umeå, är en svensk professionell ishockeyspelare som spelar för IF Björklöven i Hockeyallsvenskan. Rahimi har en iransk far och en svensk mor. Han påbörjade sin karriär i moderklubben IF Björklöven och tillbringade två säsonger med klubben i Hockeyallsvenskan mellan 2005 och 2007. Efter att ha blivit draftad 2006 i tredje rundan, som nummer 82 totalt av Vancouver Canucks, lämnade han Björklöven i slutet av säsongen 2006/07 för spel med Canucks farmarklubb Manitoba Moose i AHL. Inför säsongen 2009/10 återvände Rahimi till Sverige – denna gång för spel med Rögle BK i SHL. Säsongen därpå skrev han på ett tvåårsavtal för HV71, innan han 2012 lämnade klubben för Linköping HC. Efter fyra säsonger i Linköping tillbringade han en säsong med HC Davos i Nationalliga A, innan återvände till SHL för spel med Växjö Lakers. Under sin första säsong med Lakers vann han SM-guld. Rahimi spelade tre säsonger i Växjö och återvände till Björklöven i maj 2020. Rahimi har representerat det Svenska landslaget både som junior och som senior. Han har spelat två VM-turneringar och 2014 tog han ett brons vid VM i Vitryssland.

dr1.png
Daniel-Rahmi_Duplex.png
dr3.png

''Bögjävel. Fitta. Horunge. De orden behöver ingen förklaring. Ändå hör jag dem. Skitsnacket hör inte hemma på isen, inte i omklädningsrummet och aldrig inom hockeyn.''

- Daniel Rahimi


SPELA MED LJUD
Stäng ×

Bögjävel. Fitta. Horunge. De orden behöver ingen förklaring. Ändå hör jag dem. Skitsnacket hör inte hemma på isen, inte i omklädningsrummet och aldrig inom hockeyn. Locker Room Talk utbildar våra ungdomar för att se till att de blir bra förebilder för nästa generation. Vi har ett tydligt mål: stoppa skitsnacket för att skapa en ny manlighet.

Tillsammans med Tre Kronors guldkapten, och NHL-stjärnan, Mikael Backlund har vi skickat en utmaning till SHL. Under kvällen innan matchstart kommer Leo, spelare i U14 och ambassadör för Locker Room Talk, berätta om hur han vill att hans förebilder ska vara på och utanför isen.

Det är avgörande, hur vi snackar om och med varandra. Framför allt när ungdomar – runtom i landet – ser upp till oss spelare och tar efter. Oavsett vad vi gör. Därför uppmanar vi alla lag i SHL att anta utmaningen om att inleda en match på samma sätt. Efter kvällens match kommer vi passa över pucken till Djurgården. Som i sin tur följer efter. Och på den vägen är det. Klubb efter klubb. Match efter match. Från Växjö i Kronoberg och ut i hela Sverige.

DEBATTARTIKEL

Aftonbladet

Läs mer ›

SVT MORGONSTUDION

Läs mer ›