JIMMY DURMAZ

2017

Start
Namn
  • Jakup Jimmy Durmaz
Född
  • 22 mars 1989
Yrke
  • Fotbollspelare i Faith Karagumruk

Om ambassadören

Jakup Jimmy Durmaz, tidigare Jimmy Touma, född 22 mars 1989 i Örebro i Örebro län, är en svensk fotbollsspelare som spelar för turkiska Fatih Karagümrük, på lån från Galatasaray. Jimmy Durmaz moderklubb är BK Forward. Han spelade i Malmö FF som vänsterytter från juli 2008 till och med juli 2012. Inför hösten 2012 skrev han ett treårskontrakt med den turkiska klubben Gençlerbirliği. Med knappt ett år kvar på kontraktet såldes Jimmy Durmaz i augusti 2014 till den grekiska klubben Olympiakos. Kontraktet med Olympiakos var på 4 år. Den 2 juli 2019 värvades Durmaz av turkiska Galatasaray, där han skrev på ett treårskontrakt. Durmaz A-landslagsdebuterade den 8 februari 2011 mot Cypern med ett inhopp. Efter Sveriges förlust mot Tyskland i fotbolls-VM 2018 fick Durmaz motta en stor mängd hot och rasistiska kommentarer på sociala medier. Detta ledde till ett gemensamt uttalande från Durmaz och det svenska landslaget tillsammans med Locker Room Talk där bland annat en manifestation anordnades i Stockholm.

durmaz_orange_7x5-1635460860.jpeg
39931085_2172477766306014_5873102975366332416_n.jpeg
durmaz_bg2.jpeg

''Ord som jag ska knulla din mamma, jävla bög och hora hör inte hemma inom idrotten. Och absolut inte i omklädningsrummet bland unga killar''. 

- Jimmy Durmaz

SPELA MED LJUD
Stäng ×

Nu är det så länge sedan jag var ung själv, men i vårt lag hade vi inga problem. Vi hade en ganska hård tränare och ett rätt skönt snack. Men jag har en lillebrorsa som är några år yngre. Jag var ofta inne i deras omklädningsrum. Min farsa var tränare där. Man gick in där och bara vafan, snackade vi så här? Pappa sa att vi aldrig gjorde det…så fort han gick ut började alla snacka. Det var inte normalt. Så jag gick in och snackade med dem.

Lugna ned er, ta det lugnt med varandra. Hoppa inte på varandra så hårt. Tror ni vi gjorde så här? Då svarade alla att men alla gör väl så här? Nä, alla gör inte så. Lugna ner er. Ta hand om varandra. Respektera varandra och motståndarna. Inget skitsnack. Ha kul så klart, men vårda språket. Man kan ha kul på andra sätt. Man behöver inte ha fula ord hela tiden i var och varannan mening.

Det som gör Locker Room bra är att de föreläser för unga människor, inte människor i vår ålder. Om man inte har fattat sånt här när man är 25 eller 26 kommer man aldrig att förstå det. Men kan man göra något när de är tio, elva eller tolv, eller kanske ännu yngre, då sätter det sig i huvudet. Om alla börjar tala om det kan det påverka. De är ändå vår framtid.

STOPPA SKITSNACKET

Med stöd av Noberu of Sweden & Beyond Communication

Läs mer ›

SELECTED BY
JIMMY DURMAZ

Med stöd av H&M

Läs mer ›

CHARITY GAME

Med stöd av Viaplay och Beyond Communication

Läs mer ›

#BACKADURMAZ

Med stöd av Beyond Communication

Läs mer ›

SJ KUPE

Med stöd av SJ

Läs mer ›