2019

Tidplan
Form
  • Samarbete
Parter
  • Växjö Lakers
  • Länsförsäkringar Kronoberg
Fokus
  • Utbildning
  • Opinionsbildning

Snacket i omklädningsrummet ska bli fair play! Växjö Lakers blir den den första ishockeyklubben på elitnivå att tillsammans med Locker Room Talk ta ett grepp i kampen om jämställdhet och schyssta attityder. Tack vare Växjö Lakers ungdomspartner Länsförsäkring Kronobergs initiativ stod det klart att samarbetet skulle bli av. Ett grepp där man kommer att utbilda aktiva spelare och ledare Redan vid uppstarten hölls en uppstartsträff för cirka 90 ledare där man tillsammans med Locker Room Talk sjösatte projektet.

''Det känns jätteroligt och framförallt viktigt att komma igång med den här satsningen för att skapa en ännu mer jämställd och trygg miljö för våra aktiva inom föreningen''.

- Calle Steen ungdoms- och utvecklingschef i Växjö Lakers.


SPELA MED LJUD
Stäng ×

Vårt arbete för jämställdhet har också spridit sig till andra idrotter. Växjö Lakers, 2017 mästare av SHL, var först ut med att anamma vårt arbetsätt i SHL där vi utbildade alla deras ungdomslag från U10-14 och även ledare till respektive lag.

Vi har också skickat en utmaning i form av en staffetpinne till hela SHL tillsammans i vårt samarbete med Växjö Lakers och även med Mikael Backlund, kapten i Tre Kronors guldlag. Utmaningen går ut på att köra ett snack om schyssta attityder, jämställdhet och vikten av att vara goda förebilder på isen.

Det görs genom att utse en ungdom i klubben som innan matchstart kör ett Locker Room Talk för båda lagen. Se exempel ovan från matchen mellan Djurgården & Växjö.